Våra menyer

På flikarna nedan ser ni våra olika menyer!

Trerättersmeny

Serveras måndag-lördag från 18.00 mellan 27/8-29/10

Först
Sotad Fröjalax serveras med Vätternkräftsemulsion, gurka från Adolfsnäs, friterad Skänningepotatis, hackad mandel och krondillspärlor

Sedan
Hjortrostbiff glaserad med granskott och kampotpeppar serveras med potatisfondant och pumpavariation

Sist
Chokladsorbet serveras med vispad gelé på vita vinbär, rårörda svarta vinbär, vit chokladbrownie samt chokladflarn

795:-/person

Boka vår trerättersmeny

Önskar ni boka bord?
Följ knappen ovan och skicka ett mail till oss så återkopplar vi så snart vi kan!

Vid förbokning av vegetarisk kost anpassar vi vår befintliga meny så den liknar vår ordinarie.

Förbokade pescetarianer får alltid en rätt baserad på fisk (eller skaldjur) och en vegetarisk rätt, antingen som förrätt eller varmrätt beroende på meny.

 

27/8 -

Först

Tångkaviar serveras med morot- och fänkålscrème, gurka från Adolfsnäs, friterad Skänningepotatis, hackad mandel och krondillspärlor

Sedan
Svampkrokett serveras med Karl-Johansvampcrème, potatisfondant, pumpavariaton

Sist
Chokladsorbet serveras med vispad gele på vita vinbär, rårörda svarta vinbär, vit chokladbrownie samt chokladflarn

 

795:-/person

* Förbokning krävs och vi reserverar oss för eventuella menyändringar.
* Vi har duktiga kockar i köket som ordnar de flesta kostvariationer men var vänlig meddela oss vid bokning.
* Vid fullsatt matsal så kan vi komma att placera gäster på våning 2, hör av er i god tid ifall ni ej kan gå i trappor.
Restaurangen kan komma att justera middagstiden för att optimera upplevelsen för alla gäster.

Två av våra

Bästa klassiker

Serveras söndagar-fredagar från 17.30 mellan 20/8-

Förrätt

Kantarellsoppa
serveras med rökt gräddfil, inlagda kantareller, surdegscrisp & friterad svartkål

Varmrätt
Pluma från Blackerts i Skänninge
serveras med variation på palsternacka, pepparsås samt timutpeppar- och vinbärscrème

545:-

 


*Två klassiker serveras söndag-fredag från kl. 17.30

*Denna meny ingår i fler utav våra paket så som sköna söndag och bubbel & babbel. Boka gärna bord innan ankomst för att säkra en plats i restaurangen då det kan komma att bli fullt. Vid fullsatt matsal så kan vi komma att placera gäster på våning 2, hör av er i god tid ifall ni ej kan gå i trappor.
Restaurangen kan komma att justera middagstiden för att optimera upplevelsen för alla gäster.

Kvällsmeny

Serveras måndag-fredag från 18.00 från 20/8

Boka bord

Varmrätt

Bao Bun
Ssamjangbakat kycklinglår, picklad Vadstenazucchini, salladslök, koriander och kewpie-majonnäs
235:-

Reuben Sandwich
Oxbringa från Bjursund, mjölksyrade östgötska grönsaker och Brostorps hemost
235:-

Falafel på östgötsk gulärta och kikärta
Rostad vitlöksyoghurt, picklad rödkål, pommes frites och baba ganoush
235:-

Starbyrökt lax
Potatissallad, crème smaksatt med citrongräs och grön hetta därtill potatiskrisp
255:-

Dessert

Krusbärssorbet
serveras med mandelkaka, vaniljcrème och nougatine
155:-

Mascarponemousse
Serveras med kaffekaka, mandelpraliné, kakaoflarn och inlagda körsbär
149:-

 

*Vi har duktiga kockar i köket som ordnar de flesta kostvariationer men var vänlig meddela oss vid bokning.
* Vid fullsatt matsal så kan vi komma att placera gäster på våning 2, hör av er i god tid ifall ni ej kan gå i trappor.
Restaurangen kan komma att justera middagstiden för att optimera upplevelsen för alla gäster.

Barnmeny

Serveras till alla barn mellan 3-13 år

Förrätt
Ost- & skinktoast

Varmrätt
Hemlagade köttbullar på nötkött från Bjursund
serveras med lingon och gräddsås

*Dessert
Glass/sorbet med bär

*Förbokning krävs och vi reserverar oss för eventuella menyändringar.
*Vid bokning av paket får barnen den här menyn, lika många rätter som de vuxna äter
*Vi har duktiga kockar i köket som ordnar de flesta kostvariationer men var vänlig meddela oss vid bokning.

Barnmeny 375:-/person

Kontakta oss

0143 – 751 00
starby@starbyhotell.se

Adress

Starby Spa, Hotell & Konferens
Ödeshögsvägen 2
592 40 Vadstena

Bli stammis hos oss!

Bli medlem / Logga in