Våra menyer

På flikarna nedan ser ni våra olika menyer!

Trerättersmeny

Serveras måndag-lördag från 18.00 mellan 30/10 - 15/12

Först
Bakad torskrygg
serveras med lättrökt blåmusselvelouté, regnbågsrom, samt kålrabbi smaksatt med dragon

Sedan
Svamp och rotsellerieldad ryggbiff
serveras med Karl-Johansvampsmör, grillad spetskål, picklad morot, sotad rödlök och skysås

Sist
Sorbet på hallon och tonkaböna
serveras med choklad- och lakritsfudge, hallonemulsion, rödbetsgodis och saltlakritsflarn

795:-/person

Boka vår trerättersmeny

Önskar ni boka bord?
Följ knappen ovan och skicka ett mail till oss så återkopplar vi så snart vi kan!

Vid förbokning av vegetarisk kost anpassar vi vår befintliga meny så den liknar vår ordinarie.

Förbokade pescetarianer får alltid en rätt baserad på fisk (eller skaldjur) och en vegetarisk rätt, antingen som förrätt eller varmrätt beroende på meny.

27/8 -

Först
Dragonbakad kålrabbi med gräddstuvade lupinbönor och krispig svartkål

Sedan
Grillad kungsmussling serveras med Karl-Johansvampsmör, grillad spetskål, picklad morot, sotad rödlök

Sist
Sorbet på hallon och tonkaböna serveras choklad- och lakritsfudge, hallonemulsion, rödbetsgodis, saltlakritsflarn

 

795:-/person

* Förbokning krävs och vi reserverar oss för eventuella menyändringar.
* Vi har duktiga kockar i köket som ordnar de flesta kostvariationer men var vänlig meddela oss vid bokning.
* Vid fullsatt matsal så kan vi komma att placera gäster på våning 2, hör av er i god tid ifall ni ej kan gå i trappor.
Restaurangen kan komma att justera middagstiden för att optimera upplevelsen för alla gäster.

Trerättersmeny

Serveras måndag-lördag från 18.00 mellan 16/12 -

Först
Bakad fläsksida från Blackerts i Skänninge, rostad kycklingbuljong, yuzupärlor samt friterad lotusrot.

Sedan
Älgytterfilé serveras med krokett på älglägg och trattkantareller, smörstekta trattkantareller, variation på persilja samt palsternackspuré.

Sist
Sorbet på grönt äpple serveras med inkokt äpple, vit chokladbrownie, rostade hasselnötter samt vit chokladflarn.

795:-/person

Boka vår trerättersmeny

Önskar ni boka bord?
Följ knappen ovan och skicka ett mail till oss så återkopplar vi så snart vi kan!

Vid förbokning av vegetarisk kost anpassar vi vår befintliga meny så den liknar vår ordinarie.

Förbokade pescetarianer får alltid en rätt baserad på fisk (eller skaldjur) och en vegetarisk rätt, antingen som förrätt eller varmrätt beroende på meny.

16/12 -

Först
Bakad jordärtskocka serveras med jordärtskocksås, yuzupärlor samt friterad lotusrot 

Sedan
Kåldolme fylld med lupinbönor serveras med smörstekta trattkantareller, variation på persilja samt palsternackspuré

Sist
Sorbet på grönt äpple serveras med inkokt äpple, vit chokladbrownie, rostade hasselnötter samt vit chokladflarn 

 

795:-/person

* Förbokning krävs och vi reserverar oss för eventuella menyändringar.
* Vi har duktiga kockar i köket som ordnar de flesta kostvariationer men var vänlig meddela oss vid bokning.
* Vid fullsatt matsal så kan vi komma att placera gäster på våning 2, hör av er i god tid ifall ni ej kan gå i trappor.
Restaurangen kan komma att justera middagstiden för att optimera upplevelsen för alla gäster.

Två av våra

Bästa klassiker

Serveras söndagar-fredagar från 17.30 mellan 12/11-

Förrätt

Vätternkräftsoppa
serveras med krondillsbakad fänkål, friterad gulbeta, crème på kryddost från Boxholm

Varmrätt

Mörbräserade Shortribs
serveras med aroniabär, jordärtsskocka, Skänningepotatis samt brysselkål

 

545:-

*Två klassiker serveras söndag-fredag från kl. 17.30
*Denna meny ingår i fler utav våra paket så som kvällsdoppet, bara vara och bubbel & babbel.
Boka gärna bord innan ankomst för att säkra en plats i restaurangen då det kan komma att bli fullt.
Vid fullsatt matsal så kan vi komma att placera gäster på våning 2, hör av er i god tid ifall ni ej kan gå i trappor.
Restaurangen kan komma att justera middagstiden för att optimera upplevelsen för alla gäster.

Vid föranmäld vegetarisk kost serveras:

Förrätt

Gulbetssoppa med krondillsbakad fänkål, friterad gulbeta, crème på kryddost från Boxholm

Varmrätt

Kantarellkrokett med aroniabär, jordärtsskocka, Skänningepotatis och brysselkål

545:-

Kvällsmeny

Serveras måndag-fredag från 18.00 från 20/8

Kvällsmenyn serveras ej under julbordskvällar

 

 

Boka bord

Varmrätt

Bao Bun
Ssamjangbakat kycklinglår, picklad zucchini, salladslök, koriander och kewpie-majonnäs
235:-

Tonkatsu Sando
Pankopanerad friterad fläsksida från Blackerts i Skänninge, vår egen kimchi, tonkatsusås samt spetskål med misodressing.
235:-

Falafel på östgötsk gulärta och kikärta
Rostad vitlöksyoghurt, picklad rödkål, pommes frites och baba ganoush
235:-

Starbyrökt lax
Potatissallad, crème smaksatt med citrongräs och grön hetta därtill potatiskrisp
255:-

Dessert

Sorbet på hallon och tonkaböna
Serveras med choklad- och lakritsfudge, hallonemulsion, rödbetsgodis och saltlakritsflarn
155:-

Hasselnötsglass
Serveras med brödpudding, nöt- och fröbräck, kolasås samt havtorn
149:-

*Vi har duktiga kockar i köket som ordnar de flesta kostvariationer men var vänlig meddela oss vid bokning.
* Vid fullsatt matsal så kan vi komma att placera gäster på våning 2, hör av er i god tid ifall ni ej kan gå i trappor.
Restaurangen kan komma att justera middagstiden för att optimera upplevelsen för alla gäster.

Barnmeny

Serveras till alla barn mellan 3-13 år

Förrätt
Ost- & skinktoast

Varmrätt
Våra egengjorda köttbullar serveras med lingon och gräddsås

*Dessert
Glass/sorbet med bär

*Förbokning krävs och vi reserverar oss för eventuella menyändringar.
*Vid bokning av paket får barnen den här menyn, lika många rätter som de vuxna äter
*Vi har duktiga kockar i köket som ordnar de flesta kostvariationer men var vänlig meddela oss vid bokning.

Barnmeny 375:-/person

Kontakta oss

0143 – 751 00
starby@starbyhotell.se

Adress

Starby Spa, Hotell & Konferens
Ödeshögsvägen 2
592 40 Vadstena

Bli stammis hos oss!
Bli medlem / Logga in